Karting

Primer de tot, per qui no sàpiga què es el karting, el karting és un esport en el qual es competeix amb cotxes de curses de poca cilindrada (karts) no tenen carrosseria i simplement son quatre rodes alineades de les quals les dues davanteres exerceixen el control de la direcció i les darreres estan connectades a un eix que transmet la potència generada per un motor. El karting es una de les moltes categories inferiors de la Fórmula 1, hi han moltes altres com la Fórmula Indoor, les World Series, la Fórmula 3, la GP2, etc.. però per la que la majoria de pilots, per no dir tots, comencen en els seus inicis al món del motor es el karting

Hi ha molts tipus de karts: els de lloguer i els de competició. Els de lloguer serveixen per un cert nombre de curses en un circuit qualsevol que et proporciona el mateix circuit, l' única manera de poder córrer amb karts sense ser membre d' una competició oficial es aquesta, evidentment no són els millors cotxes però serveixen per passar-ho bé una estona. Els de competició són més elaborats i més complexos, aquests serveixen per competir professionalment en campionats o torneigs i solen ser de propietat privada: o bé del pilot que l' utilitza o bé de l' equip en el que corre el pilot.

També hi ha molts circuits de karting; els més coneguts són: el Vendrell, Salou, Altafulla, Manresa, Vic, IndoorBarcelona, Sallent; un dels més importants a Espanya està a Madrid, es el del pilot de rallies Carlos Sainz. Encara que no ho sembli es molt important el disseny d' un circuit ja que condiciona bastant les posicions d' una cursa i d' un campionat, per exemple, si hi ha dos pilots que s' estan disputant el títol de campions i queden 3 curses, si els circuits d' aquestes 3 curses són tot revolts o són de velocitat punta, cada pilot té una especialitat, és a dir, se li dóna millor un tipus de circuit que altre, depenent de com sigui, el que sigui especialista tindrà aventatge envers els seu rival, es per aquest motiu que el disseny dels circuits es important.

2 comentaris:

Lesiscopesdeperguardiola ha dit...

Espero que vagi be el bloc, m'ha semblat molt interessant i això que a mi el karting no m'apassiona molt. Que hagi sort.
Pasat per el meu:)

Gerard ha dit...

No savia que hi hagués un circuit al Vendrell.
Estaria bè que fessin algún circuit "de poc risc" pels avis catalans, s'ho passarien pipa :P

Publica un comentari a l'entrada

Si vols deixar un comentari o observació sobre l'article pots fer-ho a continuació